Вазектомія: кому рекомендована

Вазектомія кому рекомендована
Вазектоміяя — це турбота про двох
Вазектомія (вазорезекція) - спосіб постійної контрацепції для чоловіків зі 100% гарантією стерильності. Це хірургічна, але не складна, малотравматична процедура. Більш детально операція вазектомія описана на нашому веб-сайті, на сторінці: https://urology-practice.com.ua/ua/urologichni-operatsiyi/vazektomiya1.html 

Перш, ніж прийняти рішення зробити вазектомію, потрібно добре подумати, зважити всі аргументи «ЗА» і «ПРОТИ», щоб потім не шкодувати про скоєне. Адже процедура практично не зворотна. На сьогоднішній день можна зробити вазовазостомію (операцію по відновленню сім'явиносних протоків), але вона досить складна, і результат не гарантований. Особливо успіх вазовазостомії сумнівний, якщо з моменту вазектомії (вазорезекції) пройшло 5 і більше років.

Однак вазектомія залишається популярною і користується попитом серед чоловіків. Це не дивно. Проста, недорога, практично без ризиків і негативних наслідків для організму, вона дає стерильність, - а значить, не буде небажаної вагітності. І - так, можна не захищатись! Тобто гарантована повна гамма відчуттів.

(Важливо пам'ятати, що вазектомія не захищає від інфекцій, які передаються статевим шляхом. Вона зупиняє тільки сперматозоїди, а бактерії — ні).

Найчастіше вазектомію роблять чоловіки, які:

  • Мають успішну сім'ю. Старші 35 років, мають двоє і більше дітей, та впевнені, що спадкоємців вже не хочуть. В такому випадку вазектомія дає можливість в повній мірі насолоджуватися життям без ризику небажаної вагітності партнерки.
  • Є носіями важких генетичних захворювань, які передаються спадково, і при цьому % ймовірності, що хвороба передасться або проявиться у дитини, досить високий. В такому випадку вазектомія є якраз тим бар'єром, який зупиняє подальшу передачу збудника.
  • Якщо дружині протипоказана вагітність з медичних причин, і ці причини вагомі. Наприклад, вагітність може спричинити серйозні негативні наслідки для здоров'я жінки, і самої дитини, аж до летального фіналу. В такому випадку вазектомія - надійний засіб уберегти здоров'я і життя дружини.

Є й інші вагомі причини, показання до вазектомії. Однак, в будь-якому випадку, чоловік, який хоче зробити цю операцію, повинен приймати рішення обдумано і свідомо.

<< Назад