Вазектомія: куди дівається сім’я?

вазектомія куди дівається сім’яЩо відбувається зі сперматозоїдами після вазектомії?

По суті, можна відповісти просто. В організмі закладено фізіологічний механізм утворення сперми і її розщеплення. Наприклад, якщо чоловік не живе статевим життям (еякуляції відсутні), сперма виробляється, далі зрілі сперматозоїди розщеплюються і всмоктуються мембранами клітин придатка яєчка: спочатку - в міжклітинну рідину, а потім - в венозний кровотік.

Якщо розглянути детальніше, відбувається наступне.

Коли вазектомія завершена, сперма не може вийти з тіла через статевий член. Сперматозоїди все ще виробляються яєчками, але незабаром вони розщеплюються і засвоюються організмом. Велика частина рідини поглинається мембранами придатка, а основна маса твердої речовини розщеплюється реагуючими макрофагами і реабсорбується (виводиться) через кровотік. Сперма перш, ніж покинути яєчка, дозріває в придатках приблизно місяць. Після вазектомії мембрани повинні збільшуватися в розмірах, щоб поглинати і зберігати більше рідини. Це спрацювання імунної системи викликає залучення більшої кількості макрофагів для руйнування і повторного поглинання більшої кількості твердої речовини.

Чи небезпечно це для організму?

Ні. Адже при відсутності статевого життя, фактично, відбуваються ті ж процеси. Кількість сперми, яка виробляється за активного статевого життя, приблизно така ж, як і при його відсутності. Розщеплення і виведення сперматозоїдів навантаження організму не дає. При вазектомії сім’я переробляється і виводиться з організму звичайним, природним шляхом.

Більше інформації про вазектомію - в розділі "Вазектомія".

<< Назад